Nabídka jazykových kurzů pro školní rok 2017/18

Studenti 2. ročníků a sexty se přihlásí do pátku 19. ledna 2018 na vybraný jazykový kurz z nabídky níže! Studenti přihlášení do Drážďan se již znovu nepřihlašují. Pro přístup k přihlašovacímu formuláři použijte školní e-mailovou adresu.

Odkaz na přihlašovací formulář: https://sites.google.com/a/gjk.cz/volitelne-predmety/prihlaska-jazykove-kurzy.

Sportovně jazykový kurz v Krkonoších

zodpovídá: Hájková, Koubková, Jeníčková

angličtina / francouzština

Termín: 23. 3. – 28. 3. 2018

Místo: chata Mír v Krkonoších

Počet lekcí: 20 hodin výuky

Vyučující: učitelé našeho gymnázia

Cena: 3 000 Kč + permanentka na vlek

Po dopoledním lyžování se studenti učí odpoledne konverzačním a projektovým způsobem, mimo jiné s využitím situací z horského prostředí.

 


Kurz angličtiny na British Council

zodpovídá: V. Sirovátková

Termín: 22. 3. – 23. 3., 26. 3. – 28. 3. 2018

Místo: Politických vězňů 935/13, 11000 Praha

Počet lekcí: 20 hodin ve třídách + hodiny ve studijním centru BC

Vyučující: angličtí lektoři British Council

Cena:  4 500 Kč

Kurz bude otevřen při počtu 6 studentů, max. počet studentů ve skupině 13

Intenzivní práce s vyškolenými rodilými mluvčími, s použitím materiálů vytvořených přímo pro Britskou radu a s nejnovější technikou. Seznámení se s možnostmi materiálů přístupných přes internet.

 


INTENZIVNÍ KURZY FINE BLEND

(Pavel Kuchař)

zodpovídá: I. Hájková

Termín: 22. 3. – 23. 3.,  26. 3. – 28. 3. 2018

Velflíkova 6, Praha 6

V dopoledních hodinách výuka v učebně ve třech 60 minutových blocích.

Odpoledne a večer samostatná domácí práce s online i offline materiály.

Maximální kapacita kurzu je 8 lidí. Cena pro jednotlivce se odvíjí od počtu účastníků. Při osmi lidech je cena za jednoho 2 300 Kč, při sedmi 2600 Kč, při šesti 3000 Kč,  při pěti 3600 Kč.

Vhodné pro ty, kdo si chtějí během velmi krátké doby praktickou formou zopakovat a pročistit to, co umí, rozšířit a zpřesnit svoji slovní zásobu a zvýšit plynulost své angličtiny. Minimální úroveň B2+.
Hlavní náplní je práce s čtivými a jazykově bohatými texty: čtení / poslech a následná konverzace různých formátů od prosté reprodukce textu až po kreativnější posuny vypravěčské perspektivy a hraní rolí. Nelítostný boj s Czenglish je hlavní prioritou jazykových cvičení, zejména překladů, které jsou zaměřené na typické chyby českých studentů jak v gramatice, tak v používání slov a frází.
Pro maximální efektivitu kurzy využívají metodu tzv. blended learning, kdy aktivity, které vyžadují čas a soustředěnou samostatnou práci (čtení, poslech a příprava cvičení na gramatiku a slovní zásobu) jsou ponechány na samostatnou odpolední či večerní práci s online materiály, zatímco v dopoledních hodinách se látka samostudia dále rozvíjí a procvičuje. Každé cvičení si zkusíte celé a ne pouze ty jeho části, u kterých na vás vyjde řada.


Jazykový kurz na Francouzském institutu v Praze

zodpovídá: A. Brožová

Termín: 22. 3. – 23. 3. ,  26. 3. – 28. 3. 2018

Místo:   Francouzský institut

Metodici Francouzského institutu pro studenty ve spolupráci s vyučujícími GJK připraví kurz na míru zaměřený na rozvoj komunikačních dovedností, mluveného projevu a na hlubší seznámení s francouzskou kulturou a historií. Všechny aktivity v rámci kurzu se budou odehrávat v autentickém frankofonním prostředí a umožní studentům zvládat každodenní komunikační situace a proniknout do specifických oblastí historie a umění.

Minimální jazyková úroveň A2. Kurzy nekopírují a nesuplují školní výuku francouzštiny

Kurzy vedou rodilí mluvčí s bohatými pedagogickými zkušenostmi.

Rozsah kurzu: 2x 90 min denně (po – pá, tedy 10x 90 min) + promítání filmu v Kině 35 a návštěva Galerie 35 s následnými aktivitami (2 odpoledne).

Cena závisí na počtu studentů, nepřesáhne však 2 000 Kč.


 

Jazykový kurs NJ – Drážďany

– obsazen